2013. április 20., szombat

196. Szerelmes dal a parlamentben


"Az ázsiai-csendes-óceáni térségben elsőként az új-zélandi kormány is legalizálta szerdán a melegházasságot. A helyi idő szerint szerda este tartott parlamenti szavazáson 77 képviselő voksolt a melegházasság engedélyezése mellett, 44 pedig ellene. Várhatóan augusztusban állhatnak először oltár elé az új-zélandi homoszexuális párok. A reformjavaslatot az ellenzék fő erejének számító Munkáspárt egyik meleg képviselője, Louisa Wall terjesztette elő.
A 4,5 millió lakosú Új-Zéland a 14. ország a világon, ahol engedélyezték az azonos neműek házasságát. Korábban Dániában, Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Kanadában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Norvégiában, Svédországban, Portugáliában, Izlandon, Argentínában, Uruguayban és legutóbb Franciaországban hoztak hasonló döntést."

Hír forrása: Frissmeleg, HVG

Az alábbi videón látható, hogy a szavazás kihirdetése után tapsviharban törnek ki a képviselők, felálltak és dalra fakadtak, elénekeltek egy maori szerelmes dalt.


Szerintem ez egy nagyon szép és megható jelenet. Kicsit emlékeztet ez az öröm a Lincoln című filmre, mikor Amerikában megszavazták, a rabszolgák felszabadítását.
Egyre jobban bűvül azon országok száma, ahol legalizálják a melegek házasságát. Vajon a mi kicsi országunk mikor áll be ebbe a sorba és vajon milyen hangulat lesz a parlamentben a megszavazás után. Kétlem, hogy nem olyan, mint, amit a videón láthatunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése