2013. április 20., szombat

195. Filmek melegen ajánlva 4.

Az előző részek tartalmából: 1. rész, 2. rész, 3. rész

Romeos


Ez egy 2011-es német film. Témája egy elég kényes téma. Adva van egy lány, Miri, aki gyerekkora óta érzi, hogy rossz testbe született és 20 évesen többszörös nemváltoztató műtéten esik át, hormon kezeléseket kap. A történet ott kezdődik, hogy már csak a végső műtétek vannak hátra, amikor is az emlőt távolítják el és a nemi szervet átalakítják. Bemutatja a film, hogy milyen lelki folyamaton megy át a főszereplő, akit férfiként Lukasnak hívnak és videóblogot működtet, melyben folyamatosan elmondja miken megy át, hogyan érez. Hasonló társai videóiból merít erőt. Közben felfedezi saját szexualitását is. Leszbikus barátnője bevezeti őt a a melegek világába. Itt találkozik Lukas, a meleg hely nem éppen tapintatós macsója, Fabioval, akivel kölcsönös vonzalmat éreznek egymás iránt. Lukas eleinte titkolja állapotát, de idővel kiderül. Fabio először megijed, eltaszítja magától, de a vonzalom annyira erős, hogy a maga bunkó módján Fabio próbál továbbra is érdeklődni Lukas iránt. Végül pedig győzedelmeskedik az elfogadás.



A film elnyerte a párizsi leszbikus filmfesztivál legjobb film díját.

Ai No Kotodoma


Ez egy japán romantikus dráma. Konno Keiko japán képregénye alapján készült. Két srácról szól, akik egyetemisták és középiskolás koruktól óta a legjobb barátok. De rajtuk kívül senki sem tudja, hogy kapcsolatuk ennél sokkal több, szerelmesek egymásba. Együtt élnek és szinte mindent együtt csinálnak. Kapcsolatuk harmóniáját időnként veszekedések tarkítják, olyan problémákkal, amiket mindannyian szembesülünk nap, mint nap. Előtérben van az előbújás gondolata, de az egyikük fél ettől, így marad a titkolózás A történetben egy lány áll közéjük, akit régen középiskolás korukban ismertek és most újra felbukkant. A fiúk között előtör a zöld szemű szörny és mindenki a maga módján próbálja megoldani a helyzetet. Végül a titkolózás is feloldódik. Nagyon aranyos a két főszereplő, játékuk és az egymás iránt érzelmük sokat dob a filmen. 

Az egyik főszereplő srác narrálja is a filmet, nagyon kellemes férfias hangja van. Mellesleg nem vagyok oda nagyon az ázsiai pasikért, de ez a főszereplő nekem is tetszik :)

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Az első elég komoly témát boncolgat, az inkább drámai. A másik film vidámabb, könnyedebb.

      Törlés