2013. április 7., vasárnap

186. Meleg ikonok - bevezető rész

A napokban szörföltem a youtube videók között és beleütköztem Elton John Original Sin című dalába. Ismertem ezt a dalt, ez az egyik kedvencem Eltontól, nem a legismertebb száma, de én nagyon szeretem. Ez a dala a Songs from the West Coast albumáról van. A hozzá tartozó klipben van egy lány (Mandy Moore alakítja), aki nagy Elton john rajongó és arról álmodozik, hogy eljut egy koncertjére, még az énekes fénykorában és olyan sztárokkal találkozik, akik abban az időben meghatározó alakjai voltak a zenei iparnak. A klipben felsorakoznak a legnagyobb meleg ikonok, természetesen csak imitátor alakokban. Megjelenik Barbra Streisand, Liza Minelli, Cher és Bette Midler.

A klipet látva, az jutott eszembe, hogy elindítok egy sorozatot amiben bemutatom az általam ismert meleg ikonokat, akik meghatározóak a saját területükön, hatást gyakorolnak a meleg világra. lesznek köztük zenészek, színészek, írók, sportolók, aktivisták. 

2009-ben volt a Onepoll.com közvélemény kutató website-on egy kérdés, hogy kik azok a férfiak és nők, akiket a melegek ikonként tisztelnek. 5000 homoszexuális férfi és leszbikus nő adta le voksát. Érdekes, hogy a férfi ikonok többsége a melegek köréből került ki, míg a női ikonok szinte mindegyike heteroszexuális.

Íme a lista: 

Top 10 férfi meleg ikon:
1. Elton John

2. Freddie Mercury

3. Stephen Fry

4. George Michael
5. Oscar Wilde
6. Will Young
7. Alan Carr
8. Paul O'Grady
9. Boy George
10. David Beckham


Top 10 női meleg ikon:

1. Judy Garland
2. Kylie Minogue
3. Madonna
4. Cher
5. Liza Minnelli
6. Marilyn Monroe
7. Shirley Bassey
8. Lily Savage
9. Dusty Springfield
10. Barbra Streisand


Én nem fogok ragaszkodni ehhez a listához, saját véleményem szerint fogom őket egyenként bemutatni és nem fogom őket rangsorolni. Szóval az elkövetkezendő időben időnként fogok jelentkezni egy meleg ikonnal.

Addig is megosztom veletek azt a videót, ami végül is elindította bennem ezt a gondolatmenetet. Érdekesség még, hogy a klipben szerepel az azóta eltávozott nagyszerű színésznő is, Elizabeth Taylor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése