2013. augusztus 15., csütörtök

239. Mi az a chat modellkedés?

A minap kíváncsiságból elkezdtem nézelődni az expressz.hu oldalon, hogy ha váltanék munkahelyet, akkor milyen lehetőségeim lennének. Egy idő után szembeötlött, hogy ha fiatal lány lennék, mennyivel egyszerűbben találhatnék munkát. Fiatal lányokat keresnek sales munkára, adminisztrációs munkára, vendéglátóipari egységekbe és erotikus munkára, főleg chat modellnek. Ami kifejezetten férfinak szólt, az nemzetközi kamionsofőr állás volt.

Aztán hirtelen előkerült egy chat modelles állásajánlat kifejezetten meleg fiúknak. Nem sok információ volt a hirdetéssel kapcsolatban, csak hogy meleg fiúkat és párokat várnak azonnali kezdéssel. I. kerületben lenne a munka, nem kell dekoratívnak lenni, minimális angol és német tudás, a fizetés pedig kiemelkedő. Ha a hirdetésre jelentkezni akarsz, akkor nagyon elrejtett úton-módon lehet csak, küldesz egy e-mailt,  aztán majd keresnek.

Felkeltette a kíváncsiságomat, hogyan is működik ez a chat modellkedés. Kutakodtam kicsit a neten. Találtam egy oldalt, ahol direkt csak fiúkat keresnek.


Próbáltam információkat összegyűjteni fórumokról, más oldalakról, blogokról milyen is ez a munkalehetőség.

Két féle útja van a dolognak. Vagy fogod magad és elmész egy ilyen stúdióba, ahol biztosítják a helyszínt, a megfelelő eszközöket, akár párt is adnak melléd, ha bevállalsz, hogy kettesben mutogassátok magatokat, vagy viheted a párodat is. Ennek hátránya, hogy nem mindegyik stúdió annyira diszkrét, olvastam olyat, hogy a "modelleket" nem külön szobába rakják, hanem egy nagy teremben csak paravánokkal választják el. Így meg van a lehetősége, hogy bárki aki betéved oda, láthat dolgokat. Van egy operátor, vagy moderátor, aki írogat helyetted, kordában tartja a látogatókat és letiltja a nem kívánt személyeket. Itt a stúdió fixen is fizethet és adhat hozzá jutalékot. Van, hogy amennyit dolgoztál azután kapsz pénzt. Viszont a stúdió levonja a felét magának, sokat kell dolgozni, hogy rendesen keressen vele az ember.

A másik megoldás, hogy otthonról műveled a dolgot. Saját környezetedben vagy, te magad osztod be az idődet, te magad írsz a kuncsaftnak, te határozod meg mit vállalsz be.  Itt nem von le senki tőled, amit megkeresel az a tied. Általában 2 hetente fizetnek ki, az általad megválasztott módon. Itt is van egy moderátor, akinek a segítségét bármikor kérheted, ha kérdésed van vagy elakadtál valamiben.

Mindkettőnél hasznos megoldás, hogy letilthatod a saját országodat, beállíthatod, hogy honnan látogathatnak téged.


Nem csak szexről szól ez az egész. Meg lehet azt csinálni, hogy az ember csak beszélget, viszont ezzel kevesebbet lehet keresni. Ha már bevállalósabb vagy, akkor több pénzt hozhatsz össze. Te magad határozod meg, hogy miket vállalsz be. Minél több időt vagy online, annál többen tudnak megnézni. Minél többen megnéznek, annál nagyobb az esélye, hogy valaki privát beszélgetést kezdeményez veled. És ez a jó, mert a privát beszélgetésekért kapsz pénzt. Percekben szokták mérni, ahogy olvastam kezdetben 1 perc 1 dollár. Minél többet van nálad a kuncsaft, annál több pénzt kapsz. Idővel emelkedik a tarifád, elérheted a 20 dollárt, ha nagyon népszerű vagy, akkor akár a 80-100 dollárt is. Hirdetheted is magad, hogy minél többen rád találjanak.

A fórumokon olvasva, fiúk és lányok tapasztalatait, ha kicsit bevállalós vagy, szóval beszélgetsz és mutatsz is magadból valamit, akkor napi 4 órás "munkával" idővel megkereshetsz havonta 100-150 ezer forintot. Minél többet vagy online annál több pénzt hozhatsz össze. Az ember azt gondolná, hogy ki lesz az aki rákattint. Az egyik lány blogjában olvastam, hogy eleinte kép nélkül volt fent és így is, ha fellépet a chat szobájában perceken belül 20 kuncsaft jelent meg, kis idő elteltével meg jöttek a privát beszélgetések.


Nem kell, hogy úgy néz ki, mintha photoshopolva lennél, mert mindenkinek más jön be, sokan szeretik az átlagos modelleket, mert az ember közelibb.

És hogy mi kell hozzá, hogy chat modell legyél? Bátorság, önbizalom, ne legyél szégyenlős, ha otthon végzed a dolgot, akkor egy jó számítógép, egy jó minőségű webcamera, gyors internet, egy kis angol nyelvtudás és szabadidő. Jó, ha az ember beszédes, empatikus és van egy kis pszichológiai érzéke. Mert sokan nem csak nézelődni akarnak, hanem magányosak és kiöntenék valakinek a szívüket is.

Te bevállalnál egy ilyen kereseti lehetőséget?

12 megjegyzés:

  1. Én bevállalnám, ha meg lennék szorulva anyagilag. Kényelmesebb, mint egy gyorsétteremben együtt sülni a krumplival vagy árkot ásni a tűző napon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg sokan az anyagi helyzet miatt vállalnak ilyesmit. Nem csak kényelmesebb, hanem jövedelmezőbb is.

      Törlés
    2. Ha már gyorsétterem... Ez is lehet perspektíva a pályakezdő bölcsészeknek.

      Sorrendben: krumplisütés, ez a "modellkedés" (ami szerintem nem sokban különbözik attól, mintha az út szélére állnék)és csak legutoljára az árok ásás, mert a bőrömet védeni kell az erős napsugárzástól. :P

      Amúgy érdekes a kérdés, szerintem tökre vállalható a dolog. Az ember jól is érezheti magát, kereshet is vele, mégsem igazi pornós. De azért a havi jövedelmem nem ilyesmivel szeretném keresni. :D

      Törlés
    3. Vállalható, nincs benne szégyellni való. Megvan lehetőség a saját komfort zónádban csinálni és te szabod meg a határokat.

      Törlés
  2. Hát érdekes ötlet, nem tudom eldönteni mit gondoljak.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Bocsánat, hogy ide írok, de nem tudok máshova... megkérdezhetem "Engru" blogja hova lett??? kezdek aggódni érte...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Most, hogy felhívtad a figyelmemet néztem én is, hogy eltűnt a blogja. Sajnos nem tudom mi történt...

      Törlés
    2. Én is most szembesültem a dologgal, egyből jöttem ide nézni hátha ti tudtok valamit.

      Törlés
    3. Egy ismerősétől megtudtam, hogy megváltoztatta a blog nevét. Íme, az új oldal:http://adeonkalandjai.blogspot.hu/

      Törlés
    4. Köszi az infót Fabien!

      Törlés
  4. Belami az inkább meleg pornóval foglalkozik. Ez itt inkább erotikus vonal. És a kutakodás alatt én is észrevettem, hogy tele a net ezekkel a hirdetésekkel.

    VálaszTörlés