2013. november 22., péntek

253. Hungarian Rapsody

Mikor megjelent DVD-n és Blue Ray-n a Queen legendás 1986-os Népstadionos koncertje, akkor a koncertfilmet levetítették a mozikban. Igaz, hogy itthon csak egy moziban ment párszor, míg a világ többi táján, azért jóval több helyen lehetett megtekinteni, de sebaj. Ez már csak Magyarország. Így szeretjük!

2013. október 10-én az Uránia mozinak köszönhetően ismét műsorra került a koncertfilm. Jegyet váltottunk rá és izgalommal vártuk az élményt. Ha már nem adatik meg, hogy élőben lássuk Freddie-t koncertezni, legalább ezzel a "fél" megoldással élni kellett.

Tömve volt a mozi, főleg az 50-es korosztály képviseltette magát, de azért szép számban voltak fiatalok is. Míg az előadásra vártunk, hallottuk az idősebb korosztálytól, hogy ők bizony anno kint voltak ezen a legendás koncerten. Irigység fogott el minket, hogy ez nekünk nem adatott meg. 

A koncertfilm nagyon jó volt. Felújított kép- és hangvilággal volt vetítve, a székünkben ülve énekeltük a dalokat. Némelyik dalnál legszívesebben felálltunk volna és ezerrel tomboltunk volna, de sajnos ez nem az a helyszín volt. Többször is előfordult, hogy a dal végén a közönség tapsolt, de a legnagyobb ovációt a teremben a Bohamian Rhapsody című dal kapta. Komolyan mondom, hogy meghatódtam ettől a reakciótól. 

Ez a dal közel 40 éves, 1975-ben írta Freddie Mercury. Tovább információkat itt lehet erről találni. 

2013. júniusában a londoni Emirates stadionban a Green Day zenekar koncertet adott. A koncert még nem kezdődött el, türelmesen várt a közönség. Felcsendült a híres Queen dal, majd a várakozó tömeg elkezdte énekelni, majd ahogy a dal haladt előre, egyre nagyobb volt a közönség lelkesedése. A végére már úgy tomboltak, énekeltek, kezeikkel integettek, mintha lenne is valaki a színpadon. A közönség nagy része húszon éves fiatal volt és kívülről fújták a dalt. Nagyon megindító jelenet.


1 megjegyzés:

  1. Húú köszi! Nagyon jó tudni, hogy ez a dal, mennyi mindenkit megihletett.
    Majd értesíts, ha meg van a te verziód is!

    VálaszTörlés