2013. november 12., kedd

249. Reggeli merevedés

Azt szokták mondani, hogy addig örülj, amíg van, mert ha már nem jelentkezik reggelente, hanem inkább a merevedés a derekadban észlelhető, akkor ott már baj van.  


"Ennek során a hímvessző új életre kel, felfrissül, a medence környéki véráramlásnak köszönhetően folyamatosan friss oxigén jut a hímtagba, és a merevedés arról tanúskodik, hogy az erekciós pályák és a szerv kitűnően működnek. Az erekció fiúmagzatoknál már a méhben is előfordul. Teljesen normális dolog, ha egy férfinak egy éjszaka többször is van merevedése, amiből nem is érzékelnek semmit, hiszen alszanak." 

Az éjszaka folyamán akár három-négy merevedés is észlelhető, ennek időtartalma átlagosan tíz perc, de akár negyven percig is eltarthat. 


A reggeli merevedés nem szexuális tartalmú álom miatt jön létre. Annyit jelent, hogy ébredés előtt a férfi álomperiódusban volt. Ez egy spontán merevedés. Volt olyan tézis, hogy a megtelt húgyhólyag miatt alakul ez ki, de mára ezt már elvetik. Mondjuk a merevedést az alvás közbeni súrlódások, fityma visszahúzódások is okozhatják. 

Ha heti 2-3 alkalommal észlelünk vagy esetleg annál többször, akkor minden rendben, egészségesen működik féltett szervünk. Reggel meg amúgy is magas a férfiak hormonszintje, így ilyenkor jól esik, ha magunk vagy párunk kezd valamit a kialakult helyzettel.

Tegye fel a kezét, akinek a napokban volt! :D



10 megjegyzés:

  1. Nem jól tetted fel a kérdést, így hogy fogod látni, hogy ki jelentkezik?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Direkt, mert kíváncsi voltam ki annyira vagány, hogy kommentben megírja :)

      Törlés
  2. Nos, én már abban a korban vagyok, hogy hajnalban jelentkezik, reggel inkább a derekamban érzem :) :P

    VálaszTörlés
  3. Jelentkezem! ..és megtettem, amit ilyenkor meg kell tenni:)

    VálaszTörlés
  4. mindkét kezem felteszem :D csak akkor ciki a reggeli merevedés, amikor ki kell szökni a fürdőszobába úgy, hogy senki se lásson meg :D

    VálaszTörlés
  5. vagy egy köntöst tartani a hálószobában és abban menni a fürdőszobába :D

    Zsoltee

    VálaszTörlés
  6. Vagy valamit oda rakni pl: törölközőt vagy felvenni addig egy alsógatyát

    VálaszTörlés