2014. november 12., szerda

323. Alsógatya

A férfi nemiszerv témájában eddig szó esett a maszturbációról, a fanszőrzetről, az előváladékról, a reggeli merevedésről, az éjszakai magömlésről és a körülmetélésről. Most pedig nézzük meg, hogy miben lakhat a hancúrlécünk. :)

Alsógatya. Szinte mindenki hordja. Előfordulhatnak esetek, amikor az ember nem vesz föl, csak úgy, vagy ha olyan kedve van, vagy ha skót szoknyát visel.

Érdekes, hogy a tanulmányok szerint korhoz köthető, hogy mikor milyen alsót hordanak a férfiak. Gyerekként inkább a fecske a divat, ami kamaszkorban a klasszikus vagy lenge boxer névre hallgató alsónadrágra cserélődik, ami végül 20-as évek közepétől feszülős boxerre váltanak. 50 felett a feszülős nem annyira divat, inkább a fecske vagy a klasszikus boxer a kedvenc.

Magamon megfigyelve ezt a jelenséget, eddig egész jól bejött. Gyerekként tényleg a fecskét hordtam, amit kamaszkoromban felváltott a klasszikus boxer. Olyan 30 éves korom környékén tértem át a feszülős boxerre. Továbbra is van néhány lenge boxerem, időként szeretem azt is hordani. Sőt előfordul, főleg nyáron, hogy nem veszek fel alsót. Kényelmes is, meg izgalmas érzéseket kelt.

Fontos, hogy milyen anyaga van, az ilyen nejlon szerű anyag nem a legpraktikusabb, mert kényelmetlen és beizzad könnyen az ember. A pamut sokkal jobb, mert szellősebb és elnyeli az izzadságot.

A mintázat is meghatározó lehet. Népszerűek az egyszínűek (fehér, fekete, kék, sárga, piros, zöld, stb.), de mintásak is bejönnek egy bizonyos rétegnek. Lehetnek egyszerű minták, mint például csíkos, pöttyös, kockás vagy figurásak: pl: Simpson család, Disney figurák, cica, kutya, egér vagy 18+ (pl: malackodó ördögök). Szerintem ez ember és hangulat függő, hogy melyiket választja. Nekem is a legtöbbje egyszínű, de van egy Micimackós alsógatyám is.

Egyre elterjedtebbek a férfi tangák, sőt a melegek (inkább a pornó rétegnél) körében a jockstrap (amikor a  hátsó szabadon van.)

Nézzük akkor az egyes termékeket:

1. Fecske (Briefs)


Gyerekként elég kényelmes volt, de felnőttként most úgy gondolom, hogy már nem hordanám. De soha ne mond, hogy soha! :) Nem fog vérkeringési problémát okozni, mert nem szorítja el a vérkeringést a comboknál. Az urológusok előszeretettel ajánlják.


2. Klasszikus/lenge boxer (Boxer short)


Ebben a hancúrléc szabadon lenghet ide oda, élvezheti a szabadságot. Megadja azt a lehetőséget, hogy a herezacskó normálisan lógjon, megkapja azt, hogy 2 fokkal hidegebb tudjon lenni, mint a testhőmérséklet, mert ugye ennek így kell lennie, hogy egészséges legyen. Nem szorítja el a comboknál a vérkeringést. Hátránya, hogy a farmer felhúzásánál felgyűrődik és igazításra szorul, meg bevághat a farpofák közé.

3. Feszülős boxer (Trunks)


Gyakori ellenérv, hogy vérkeringési problémát okozhat, mert szoríthat a comboknál. A heréket hozzászorítja a testhez, így nem kapja meg a hőmérsékleti különbséget a testhőtől. Ez nemzésképtelenséget okozhat. Előnye, hogy jól kiemeli a hancúrlécet és a popsikat. 20 és 30 évesek között a legnépszerűbb.

4. Csípőfazonú boxer



Ez a fazon valahol átmenet a fecske és a feszülős boxer között, kicsit hasonlít a női francia bugyihoz. Ilyet még sosem viseltem, de nem rossz darab. Lehet egyszer kipróbálom.

5. Tanga


Hát ezt mindennapi viselethez nem tudnám elviselni. Engem zavar, ha bevág. És ez bevág, ezt nem tudod úgy igazítani, mint a lenge boxert, hogy ne vágjon be. Meg szerintem egy férfin ez nem olyan szexi. Pedig ez inkább az intim együttlétre lenne alkalmas. Persze ízlések és pofonok.

6. Jockstrap



Ezt a darabot eddig az Andrew Christian kollekcióban láttam, amint meleg modellek és pornószínészek ebben tetszelegnek. Rajtuk jól nézz ki, de nem hinném, hogy viselnék ilyet.

Biztos vannak még fazonok, de inkább koncentráltam az elterjedt és közkedvelt alsógatyákra, kicsit megfűszerezve egy kis érdekességgel.

Kérdés, hogy ti nektek milyen tapasztalataitok vannak az alsógatyák terén? Erre kommentben várom, hogy kifejtsétek. :)

Szavazáson meg kíváncsi vagyok, hogy ki milyet visel? Melyik fazon a legnépszerűbb az olvasóim körében? Engedélyezett a több lehetőség választása, mert nem biztos, hogy mindenki csak egyfajtát hord. A kérdés a mindennapokra vonatkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése