2012. november 24., szombat

140. Halvány reménysugár

A Demokratikus Koalíció szembe megy a KDNP indítványával. Alkalmatlannak tartják a KDNP új polgári törvénykönyv javaslatát, amiben megkülönböztetnék a házastársi  kapcsolatot az élettársi kapcsolattól. A Demokratikus Koalíció ezt nem tartja helyes lépésnek, sőt a melegek házasságát is legalizálnák.

Nem hiszem, hogy ebből bármi is lesz ebben a kormány ciklusban, de a kezdeményezés akkor is egy jó dolog. Jó tudni, hogy vannak ebben az országban olyan képviselők is, akik haladó gondolkodásúak.


"Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint alapvető szabadságjog, hogy az emberek eldöntsék, milyen életformát követnek, milyen családformában és kivel akarnak együtt élni, ebben semmiféle feladata nincs az államnak.



A DK alelnöke kiemelte, hogy pártja a heteroszexuálisokéval egyenlő jogokat biztosítana az azonos nemű pároknak, lehetővé tenné a házasságukat, azt, hogy gyermeket fogadjanak örökbe, és a házastársakéval megegyező öröklési szabályokat alkalmazna rájuk. Erre vonatkozó javaslatukat újból beterjesztik a parlamentnek - közölte."


Forrás: Friss Meleg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése