2012. november 23., péntek

136. Csók a mekiben

Szerda este voltam a nyugati mekiben. Olyan 10 óra körül már nem voltak sokan. Jött két húszon éves srác. Első ránézésre csak annyi jutott eszembe róluk, hogy valószínűleg külföldiek. Beálltak a sorba, közben beszélgettek. Nem terveztem nézni őket, de valahogy rajtuk maradt a szemem. Ahogy ott a sorban álltak, egyik pillanatban elnevették magukat. Az egyik megsimogatta a másik karját, aki válaszként előredőlve a vállára helyezte a fejét. Pár másodperc alatt zajlott le ez a jelenet, mégis érződött benne az intimitás. Ekkor tudatosult bennem, hogy ez nem két srác haversága, hanem itt jóval többről van szó. Ez a két srác meleg, és ők együtt vannak. Láthatóan szeretik egymást. Amikor sorra kerültek és leadták a rendelésüket, a kiszolgáló srác elment a dolgára, a két fiú egymásra nézett és egy pár másodperces csókot váltottak.  





Miután megkapták a kajájukat, leültek, elfogyasztották és beszélgettek. Idővel úgy ültek egymással szemben, hogy fogták egymás kezét és közben csillogott a szemük. Az emberek fel-alá járkáltak mellettük. Senki nem nézte meg őket hosszasan. Nem hallottam, hogy bárki is megjegyzést tett volna rájuk. Vagy nem vették észre őket, vagy nem foglalkoztak velük.

Az jutott eszembe, hogy mennyire bátrak, hogy felvállalják magukat, felvállalják egymást. Mennyire irigylem őket. Végül az nyílalt belém, hogy basszus, de hiszen ez lenne a normális. Az lenne a normális, hogy a szerelmes párok bármikor megérinthessék egymást, bármikor megfoghassák egymás kezét és bármikor megcsókolhassák egymást, akár lány-fiú, lány-lány vagy fiú-fiú párosításról legyen is szó. Vajon egyszer eljön ez az idő?

6 megjegyzés:

  1. Külföldiek voltak, vagy sem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ránézésre azt mondanám, de nem hallottam milyen nyelven beszélnek

      Törlés
  2. A kérdés bizonyára költői, hiszen az idő akkor jön el, mikor Te, vagy bárki más elérkezettnek látja. Számukra akkor és ott, megvolt.
    Számomra ez azt bizonyítja, hogy a kutya nem foglalkozna vele, én továbbra is tartom, hogy sétálnék kézenfogva a párommal. Mert elérkezettnek látom az időt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet élni az alkalommal, de nem mindig olyan a környezet, hogy elfogadó lenne. Elég egy hülye és abból baj lehet. Szerintem

      Törlés
  3. Mikor elmentem mellettük, akkor nem beszéltek, csak nézték egymást és fogták egymás kezét. Meghitt egy pillanat volt

    VálaszTörlés