2012. november 13., kedd

132. Melegházasság

A francia kormány jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, ami a melegházasságot engedélyezné Franciaországban. A parlament januárban fogja tárgyalni és 2013-ban érvénybe is léphet ez a törvényjavaslat. Ha elfogadják,akkor Franciaország lehet a 12. ország, ahol engedik az azonos neműeket házasodni és ugyan olyan jogokkal rendelkeznének, mint heteroszexuális társaik.  Természetesen az egyház és a helyi bíboros már kifejezte nem tetszését és ellentüntetést szerveznek.

Országok, ahol már házasodhatnak az azonos neműek: 

Argentína, Belgium, Dánia, Dél-Afrika, Hollandia, Izland, Kanada, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország.

Forrás: Frissmeleg

Vajon Magyarországon mikor jutunk el idáig, hogy ezt engedélyezzék? Fölmerül a kérdés, ha a Polgári és Emberi jogok nyilatkozatában az szerepel, hogy minden ember egyenlőnek születik és azonos jogok illetik meg, függetlenül attól, hogy milyen társadalmi csoporthoz tartoznak, milyen a vallásuk, származásuk, akkor a szexuális orientáció miért kivétel?

Bár azt hiszem, hogy addig, amíg a hírességek sikkaszthatnak és részegen, belőve megölhetnek embereket és 8 napon túli sérüléseket okoznak és kapnak értük felfüggesztettet vagy max 1 év letöltendőt, míg egy átlag polgárt több évre bevarrnak, azt hiszem addig nem fog változni semmi.

1 megjegyzés:

  1. Először szerintem hírességeknek kellene vállalniuk melegségüket és kapcsolatukat, de nem csak egynek kettőnek, hanem többnek, és akkor lehetne előrelépés. Ha ezek kormánytagok lennének, akkor valószínű még hamarabb lenne változás.

    VálaszTörlés