2012. november 1., csütörtök

126. Amit még mindig tudni akarsz a szexről

Megnéztem Meryl Streep legújabb filmjét, aminek ezt az érdekes címet adták a kedves kreatív emberek az eredeti Hope Springs után.


Meryl és Tommy Lee Jones alakítják azt az idős házaspárt, akik 31 év házasság után már csak a megszokás fázisában élnek egymással, vagy inkább egymás mellett. A nő szeretné újra nőnek érezni magát, szeretné, ha a férje újra megőrülne érte, arra vágyik, hogy a házasságuk újra szenvedélyes legyen, olyanok legyenek, mint amikor megismerték egymást. A vén morgó medvét ráveszi, hogy menjenek el egy hétre egy gyorstalpaló párterápiára. A hosszas beszélgetések során felszínre kerülnek régi érzések, sérelmek, gyötrődések, gondolatok. Idővel a két ember újra felfedezi egymást és elindulnak egy ideálisabb házasság irányába, ráeszmélve, hogy 60 felett is lehet boldog házasságban élni. 


A két oscar díjas színész nagyszerű alakítást nyújt, mindig is mondtam, hogy Merylnek iszonyat jól áll, mikor szerelmes asszonyt játszik. Akinek van ideje és kedve nézze meg ezt a filmet. Abszolút életszerű, mindenféle giccstől és sziruptól mentes. Viccesen, de mégis drámaian mutatja be két ember küzdelmét a házasság szentségéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése