2016. január 18., hétfő

377. Please like me 2. évad

Az előző rész tartalmából: 1. évad

Imádom ezt a sorozatot. Még mindig iszonyat jól szövi a történetet és kellően egyensúlyoz a humor és a dráma között, amit vegyít a kínos jelenetekkel. Valamint még mindig jók a sorozat főcímei, amik az aktuális rész tartalmához vannak igazítva és a szereplők önfeledten bolondoznak a főcím zenéjére.


Az előző évadhoz képest ugrottunk kb 2 évet. Josh együtt lakik Tommal. Főhősünk nincs már együtt Geoffrey-val. Továbbra is keresi a helyét az életben. Claire Németországba ment dolgozni, így sajnos az évadban csak nagyon ritkán tűnik fel. Pedig a Josh-Tom-Claire trió üdítően jó a sorozatban. Josh anyukája elmegyógyintézetben van, ahol megpróbálják őt stabilizálni. Jók az ott játszódó jelenetek, ahogy megismerjük a bentlakók életét. Josh itt ismerkedik meg az egyik lakóval, Arnolddal, akivel az éved végére romantikus érzelmek alakulnak ki. Arnold érzelmileg eléggé instabil és pánikbeteg, na meg még depressziós hajlamai is vannak. Érdekes, hogy egy ilyen karaktert hoztak be Josh-nak, mivel érzelmileg és lelkileg ő sem egy stabil személyiség. Josh apukája még mindig együtt van új párjával, sőt egy kislányuk is született.


Főhősünk nem tudja mit kezdjen magával. Teng-leng az életben, csapódik ide-oda. Szüleitől folyamatosan hallgatja, hogy be kéne fejezni a tanulmányait és el kellene kezdenie dolgozni, a saját lábára kellene állnia, mert örökké nem fogják őt eltartani. Végül apukája segít neki ebben előremozdulni és szerez neki munkát.


Az évad egyik legjobb epizódja az volt, amikor Josh és anyukája kettesben elmennek kirándulni. Végig beszélgetik az epizódot, időnként együtt nevetnek, máskor egymás idegeire mennek. Az epizódban előkerülnek a régi sérelmek és hogy ez milyen hatással volt rájuk. Főleg az anya többszörös öngyilkossági kísérlete. Ami valljuk be nem egy könnyű témája. Érthető, hogy mindketten zavarban vannak és először félnek kimondani a gondolataikat és érzelmeiket, de szerencsére sikerül megnyílniuk egymás előtt.

Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni Josh és Arnold kapcsolata. Arnold iszonyat helyes, Josh előző pasija is az volt. Josh meg tök átlagos. Ha rossz indulatú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy mivel Josh az írója és kreátora ennek a sorozatnak, egyértelmű, hogy helyes pasikat választ maga mellé. Egyébként a sorozatban erről ő maga is filozofál, hogy ez, hogyan történhet, hogy egy átlagos fickó bevonz ilyen jó pasikat. :)


Nagyon jó karakterként behozták Hannaht, aki Josh anyukájával köt barátságot és az elmegyógyintézetet elhagyva, összeköltöznek.

Van még potenciál a sorozatban, remélem még évekig fog menni. A 3. széria is lement már. Nemsokára arról is írok.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése