2014. január 23., csütörtök

266. Meleg helyzet

A hétvégén találtam rá erre a filmre. Rég láttam ilyen bájos filmet. A film egy meleg srácról szól, aki fél felvállalni melegségét saját maga előtt és családja előtt. A film úgy kezdődik, hogy Mattia készül Spanyolországba költözni barátjához, mert ott szeretne vele új életet kezdeni, meg ott kapott munkát is. Indulása előtt családja szervez neki egy búcsú vacsorát. Közben meglepetésként megjelenik barátja is Eduardo, hogy megismerje Mattia családját és hogy együtt tudják megtenni az utat Spanyolországba. Eduardo úgy tudja, hogy Mattia felvállalta melegségét szülei előtt, így ez sok bonyodalomhoz vezet.


Visszaemlékezésekből tudjuk meg, hogy Mattia, hogyan fedezte fel másságát, hogyan tette meg első lépéseit a meleg világban, hogyan találkozott élete szerelmével, hogyan próbált többször is előbújni szüleinek, de az utolsó pillanatban mindig visszalépett. Sokat segít neki legjobb barátnője és legjobb meleg barátja, hogy elfogadja saját magát és, hogy jól jöjjön ki ebből a váratlan helyzetből.


A film nagyon bájos, kedves és szórakoztató. Emellett pedig nagyszerűen ábrázolja, hogy milyen lelki megpróbáltatás egy fiatal embernek, hogy elfogadja saját másságát és, hogy ezt felvállalja környezete előtt. Minden szereplő teljesen jól meg van írva és hozza a megszokott sztereotípiákat. Ott az anya, aki folyamatosan aggódik az ő pici fiáért, ott az apa, aki szeretné, ha fia megállná a helyét az életben tökös legényként, ott a nővér, aki állandóan szekálja őt és ott a nagyi, aki a leglazább az  egész családban. És persze a legjobb barátok, akikre az ember mindig számíthat, akikkel bármit meg lehet beszélni.



A két fiatal srác (nagyon helyesek) között jól működik a kémia. Tetszett, hogy olyan körülmények között ismerkedtek meg, ami teljesen hétköznapinak mondható, ami által a néző érezheti és gondolhatja, hogy semmi különleges nincs a melegeknél, ugyan úgy működnek a dolgok, mint a heteroszexuálisoknál. Randizgatnak, megtörténik az első szexuális együttlét, vannak konfliktusok, kisebb hazugságok és nagy beszélgetések, nevetések és sírások.







A film végkifejlete pedig vicces lett és megható és egy váratlan fordulatot is tartalmaz. Mindenkinek ilyen coming out-t kívánok. Meg jó szórakozást ehhez a filmhez! :)

7 megjegyzés:

  1. Hol lehet megnézni? Felcsigáztad az érdeklődésem:) szeretném megnézni.

    VálaszTörlés
  2. http://forum.swz.hu/index.php?/topic/472619-meleg-helyzet-tell-no-one-2012-dvdrip-hun/

    Itt meg tudod nézni magyarul :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon jó film kb 3 hete találtam meg én is, nagy meglepetésemre az ncore oldalon, ahol azért ilyet találni nagyon nehéz:D

    VálaszTörlés
  4. tegnap este megnéztem, nagyon tetszett!!! :)) köszönöm az ajánlást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! Örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés