2014. december 24., szerda

338. A táborban 2.

Az előző rész: 1. rész.

Másnap kirándulni mentek a táborral a közeli erdőbe. Mint jó kisiskolások, kettesével felsorakozva bandukoltak a kijelölt úton. A Srác és a Fiú zárták a sort néhány méterrel lemaradva a többiektől. A Fiú magas volt és vékony, mélyen ülő meleg barna szeméhez rövid barna haj társult, karjai hosszúkásan vékonyak voltak. Időnként az volt az érzése, hogy nem tudja őket kordában tartani és lóbálja őket össze-vissza. A Srác pár centivel volt alacsonyabb a Fiútól, átlagos testalkata arányosan oszlott el a testén. Igéző kék szemeivel és kisfiús mosolyával, mindig is az anyukák kedvence volt.

Ahogy haladtak egyre beljebb az erdőben, úgy merültek el egyre jobban a saját kis világukban. A Srác elmesélte, hogy anyukája 6 éves korában halt bele a szülésbe. Gyerekként felfoghatatlan volt számára, hogy mi történt. Hogyan lehetséges, hogy anyukáját nem láthatja többé, nem bújhat oda hozzá, nem kelti őt puszival, nem csinál neki reggelit, nem noszogatja, hogy mosson már fogat. Sokáig haragudott a húgára, mert úgy érezte, hogy elvette tőle az anyukáját, de apukája sokat beszélgetett vele erről és idővel megértette az élet történéseit. 

Amikor még anyukája élt, volt egy szokásuk  húsvétkor. A kertben a szülei mindig elrejtettek neki nyuszi tojásokat és nyuszicsokikat, amiket ő nagy lelkesedéssel és örömmel az arcán keresett meg. Ezt a hagyományt apukája a mai napig fenntartja, hiába 16 éves és a húga 10, együtt szokták megkeresni az elrejtett ajándékokat. Reméli, hogy amíg világ a világ, ez a hagyomány megmarad a családjukban.


A Fiú elmesélte, hogy az apukája egy motor baleset következtében leszázalékolták, nehezebben kapott munkát és az italhoz fordult. Elkeseredett és búskomor lett. Az alkohol a legrosszabbat hozta ki belőle, agresszív és erőszakos lett tőle. Szinte minden este így ért haza a kocsmából és számtalanszor eljárt a keze. Eleinte csak anyukáját bántotta, de ahogy elkezdett kamaszodni, időnként ő is megkapta a magáét. Két évvel ezelőtt, miután elkezdte a középiskolát, egyik este egy közúti balesetben veszítette el az édesapját. A végén már nagyon gyűlölte őt, mert bántotta őket és megkönnyebbülés volt számára, hogy véget ért ez a rémálom. Sokszor anyukájával elmenekültek otthonról és rokonoknál húzták meg magukat. Nyaranta volt, hogy a közeli parkban húzták meg magukat és várták, hogy az apjuk elaludjon. Ezeken az estéken csak feküdtek a fűben és nézték a csillagokat.


Érdeklődve hallgatták egymás történetét, időnként együttérzően egymásra mosolyogtak. A beszélgetések közben gyönyörködtek a természetben. Érdeklődve figyelték a madarak és a mókusok világát. Mosolyogva nézték, ahogy az egyik mókus szedegeti össze a makkokat. Makkal a kezében gyorsan felfutott a fatörzsére és onnan kémlelte a világot.

Vacsora időre tértek vissza a táborba. Együtt bementek az ebédlőbe és elfogyasztották a rántott húst krumplival. Ezután a nagy séta után farkaséhesen falták be az ételt. Vacsora után a tábor lakói a zuhanyzó felé vették az irányt, mert tisztálkodás után már takarodó volt. A Fiú és a Srác nem sietett. Nézték, ahogy a többiek megrohamozzák a zuhanyzókat. Ők inkább kivárták a sorukat. Letelepedtek a tábor füvében, hanyatt feküdtek és nézték a tiszta égbolton a csillagokat. 

A Fiú a jobb kezével felmutatott az égre és magyarázni kezdte a Nagy Medve csillagképet. Anyukájától tanulta ezt, lelkesen avatta be tudásába a srácot. Elmondta, hogy a Nagy Medve hét legfényesebb csillaga alkotja a Göncölszekeret. Név szerint is tudta őket: Lovas, Béres, Kisbéres, Kisbojtár, Kocsis, Ostoros, Hüvelypici. Az utolsó csillagnéven a Srác nagyon jót nevetett. Nevetése magával ragadta a Fiút.

Annyira belefeledkeztek a csillagok rejtelmeibe, hogy észre se vették, hogy már mindenki a végzett. Elcsendesült a tábor. Fölpattantak és versenyt futva közelítették meg a közös zuhanyzót. 

Ott álltak meztelenül egymás előtt és gyönyörködtek a másik testében. Kézen fogva mentek a zuhanyzókhoz. Megnyitották a vizet és hagyták, hogy a víz lecsurogjon a testükön. Jól eső érzés volt a meleg vízsugár. A Fiú nézte, ahogy a Srác áll a zuhany alatt és gyönyörködött a vízcseppekben, amik végig folytak a testén. Összeszedve bátorságát, kilépett a zuhany alól és megállt a Srác mögött. Végig mérte a testét és tetszett neki a látvány. Félszegen érintette meg a vállát. A Srác annyira belefeledkezett a víz csobogásába, hogy kissé összerezzenve nézett hátra. Elmosolyodott, mikor meglátta a Fiút. A Fiú közelebb lépett és lágyan megcsókolta őt.

Folytatása következik...
   


1 megjegyzés: