2014. április 1., kedd

284. Nyitottak vagyunk

Egyre jobban terjed ez a nyitottak vagyunk kampány. Mit lehet erről tudni?

"Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.
Sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra, egymásra és a világra.
Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan nyitottak. A nyitottakvagyunk.hu-t azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek ezt együtt ki is szeretnék fejezni, hogy ezzel inspiráljanak másokat is."
Az oldalon van meg lehet nézni több híres magyar ember élménybeszámolóját, hogy milyen tapasztalataik vannak az előítélettel kapcsolatban és, hogy mennyire pozitívan tudtak csalódni és hogy mennyire nem jó, ha előítéletesek vagyunk. A videókat a fenti forrás linken tudjátok megnézni.
Úgy érzem és gondolom, hogy mi melegként tapasztaljuk, hogy milyen előítéletek vannak velünk szemben, de mi sem vagyunk ártatlanok ezen a téren. Mi is előítéletesek tudunk lenni másokkal szemben, azt gondolva, hogy valaki homofób, persze ez abból adódik, hogy rossz tapasztalataink vannak.
Találtam egy aranyos videót a youtube-on, ami akár ennek a kampánynak a részese is lehetne. Ne ítéljünk elsőre!

Kedves Olvasóim, ti mit gondoltok az előítéletekről? Mennyire legyünk nyitottak?

1 megjegyzés: