2014. április 18., péntek

286. Shameless

Régóta olvastam erről a sorozatról, hogy mennyire jó és egy ideje terveztem, hogy bele kellene néznem. Anno még Dalarann blogján is olvastam róla ajánlót, akkor tudtam meg, hogy a sorozatban meleg szál is van.

A sorozat egy chicagói családról szól. Anya lelépett, apa alkoholista és munkakerülő, van 6 gyerek, akiknek az életét a legidősebb lány próbálja kordában tartani. Történik velük jó, rossz, de minden körülmények között összetartanak. Eredetileg ez egy angol sorozat, Angliában már a 11. évad fut, míg Amerikában nem rég ért végett a 4. évad. Nálunk a 2. évadig adták le a Viasta 3-on.


Pár hete kezdtem el nézni az elejétől, sikerült utolérnem a sorozatot a 4. évad végére. Nagyon tetszik ez a sorozat. Jól eltalált karakterek vannak benne, olyan élet helyzetek, amikkel az ember nap mint nap találkozhat, néhol kicsit kifacsarva. A legszebb ebben a sorozatban, hogy bármi történik a kölkök mindig összetartanak. Van benne humor, van benne dráma, kellően vegyítve a kettő. 

Az egyik srác a családból, Ian meleg. Eleinte nem meri magát felvállalni, titkos viszonyt folytat a főnökével, a legjobb barátnője pedig falaz neki, eljátssza az álbarátnőt, hogy ne bukjon le a srác. Idővel megismeri a lány bátyját Mickey-t, akivel kialakul egy se veled se nélküled kapcsolat. Ian felvállalja, hogy meleg, Mickey elutasítja ezt az egészet. Van közöttük, intim-meghitt pillanat, veszekedés, erőszak. Történetük szép lassan bontakozik ki, Mickey akkor jön rá, mit is érez Ian iránt, amikor elveszíti. Kettőjük igazi egymásra találására és felvállalására a 4. évad végéig kell várni.




Tetszik a két srác karaktere. Nem ezek a tipikus divat melegek, ahogy a tévében szokták őket ábrázolni, hanem két olyan srác, akik heterós kinézetűek, viselkedésűek. Szóval átlag srácok, akik bárkik lehetnek a környezetünkben. Tetszik a történetük, ahogy átmennek azokon a fázisokon, ami egy felismeréssel, a titkos viszonnyal, egy előbújással és egy felvállalással kapcsolatban előjöhetnek. Meg kell mondjam, hogy a sorozat nagyon életszerűen bánik a meleg szállal, igaz nevelő céllal. Megkapjuk a humort, fricskázást, homofóbiát, az elfogadást. Nagyszerű jelenet, ahogy a felvállalás után kifigurázzák Mickeyt, majd értésére adják, hogy hidegen hagyja őket kivel bújik ágyba, az számít számukra, amit az életben képvisel. Példaként hoznak fel előbújt sportolókat, színészeket, akiket a teljesítményük alapján ítélnek meg, nem a hálószobai dolgai alapján.





Kíváncsi vagyok, hogy merre fog elmenni az 5. évadban Ian és Mickey szála, főleg, hogy a felvállalás után belengedtek egy nem éppen fenékig tejfel lehetőséget, ami hatalmas próbára tehet bármilyen kapcsolatot.

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot. Ha valaki esetleg nézi közületek, akkor kíváncsi lennék, hogy neki mi a véleménye erről a sorozatról/meleg szálról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése