2014. március 31., hétfő

283. Körülmetélés

A férfi nemi szerv témájában már boncolgattam a maszturbációt, a reggeli merevedést, az előváladékot, a fanszőrzetet és az éjszakai magömlést.

"A körülmetélés a fityma egészségügyi, vallási okok, vagy egyéb meggyőződés miatt végrehajtott orvosi eltávolítása. Körülmetélés során a fitymát sebészi úton, teljesen eltávolítják, így az nyugalmi esetben sem borítja a makkot. Egyes országokban vallási meggyőződés, vagy a tradíciók miatt már gyermekkorban végrehajtják a körülmetélést.

A világon a felnőtt férfiak mintegy negyede körülmetélt, de a statisztika országonként nagyon eltérő képet mutat. Az amerikai férfiak több mint 85%-nál elvégezték, elsősorban megelőző egészségügyi beavatkozásként. A brit férfiaknak mintegy 20%-a körülmetélt, és ennél nagyobb az arány Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon. Ez a szabály a legtöbb afrikai törzsnél, szigorú vallásos előírás a zsidó férfiak számára, akiknél szertartásként végzik el a születés utáni nyolcadik napon, és szokás a muzulmánok között, akik a serdülés előtt különböző életkorokban végeztetik el. A dél-európaiak, a dél-amerikaiak, skandinávok és a nem muzulmán ázsiaiak körében ritka a körülmetélés."

Forrás: wikipedia
Témával részletesen foglalkozó honlap: körülmetélés



Nem vagyok körülmetélve és bevallom nem is szeretném. Nem látom szükségét, meg lehet bennem van az is, hogy félnék egy ilyen műtéttől. Ez egy nyisszantás a jóból :)

Nem is találkoztam még olyannal, aki körül volt metélve. Beszéltem már a romeon olyan sráccal, aki körül lett metélve, elmondása szerint felnőttkori saját döntése volt. Úgy érezte ezáltal egészségesebbnek érzi magát és jobban is élvezi vele a szexet. Bár, ahogy elolvastam néhány cikket ezzel kapcsolatban a felmérések szerint nincs igazán különbség a szexnél a metélt vagy nem metélt nemi szervvel. Érdekes, hogy sok helyen olvasni, hogy ettől egészségesebb, miközben biztos azért teremtődött oda a fityma, mert van funkciója. Például védi a makkot. Közben meg azt olvasni/hallani, hogy alatta megtelepedhetnek a baktériumok, amik fertőzéseket okozhatnak. Erre nekem csak annyi jut eszembe, hogy tisztán kell tartani.

Vannak tévhitek is, hogy a metélt farok védelmet nyújt a HIV fertőzéssel kapcsolatban, de ez nem igaz. Ahhoz inkább használjunk gumit.

Kedves Olvasóm! Te mit gondolsz erről a témáról? 
Ezzel kapcsolatban jobb oszlopban egy kérdést is találtok. Kérlek szavazzatok!

2 megjegyzés:

  1. Tök mindegy, hogy metélt vagy sem, a lényeg, hogy tiszta legyen :-D
    Ja és az enyém nem metélt.

    VálaszTörlés
  2. Mert amcsiban ez alap, már a kórházban egyből elvégzik a beavatkozást, függetlenül attól hogy a család zsidó nem zsidó., stb. A fityma alatt is élnek baktériumok de a kutatások kimutatták hogy ezek olyan baktériumok mint amik a belekben is élnek, szóval ezektől nem lesz beteg senki, ez olyan mint mikor valaki túlzásba viszi a hüvelyzuhanyt aztán meg csodálkozik hogy gombás lesz, (mindekitől elnézést kérek) :D

    VálaszTörlés