2013. május 31., péntek

209. Május a szerelem hónapja

Most, hogy elérkeztünk május utolsó napjához és az időjárás kicsit tréfálkozik velünk, mert olyan, mintha ősz lenne, gondoltam kicsit foglalkozzunk a szerelemmel, ha már a mondás szerint: május a szerelem hónapja. Hát ha sikerül ezzel bensőnket kicsit felmelegíteni.

Hogyan lehet elmondani, milyen szerelmesnek lenni? Hogyan lehet szavakba önteni, mit érzünk a másik iránt? Hogyan lehet összefoglalni kedvesemnek szerelmem rejtett csillagrendszerét?

Nem vagyok se költő, se író, se dalszerző, se szélmalmokat kergető hősi lovag. Így nem én foglalnám össze ezt a bonyolult és megmagyarázhatatlan érzést, állapotot. Ráhagyatkozom két hölgyre, hogy tolmácsolja el nekünk, milyen szerelmesnek lenni.

1984-ben készült a Zuhanás a szerelemben című film, aminek két főszereplője Meryl Streep és Robert De Niro. Egy férfiről és egy nőről szól, akik minden nap munkába menet találkoznak a vonaton. Idővel elkezdenek beszélgetni, majd kapcsolatuk szerelemmé alakul. Csak mindketten házasok, élik a megszokott életüket. Élhetnek e az élet adta újabb lehetőséggel?
Ebben a filmben van egy jelenet, amiben Meryl Streep elmondja a barátnőjének, mit is érez a férfi iránt, akit már egy ideje nem látott, mert elköltözött a városból. Azt hiszem a jeleneten sokat dob a magyar szinkron, Kovács Nóra és Meryl kettősének elhisszük, sőt érezzük ténylegesen milyen szerelmesnek lenni.



Edith Piaf 1949-es slágere A szerelem himnusza szintén gyönyörű. Egyszerűen nincs mit hozzáfűzni. Hallgassátok Vári Éva tolmácsolásában.


Végezetül feltennék kérdéssel fordulnék hozzátok kedves olvasóim. Voltatok e már szerelmesek? Ti hogyan írnátok le, milyen szerelmesnek lenni?

3 megjegyzés:

  1. szerelmesnek olyan lenni: "Amikor neki adnád még a kakaós csigád közepét is."

    Ezt egy kisgyerek mondta. Szerintem nagyon édes.
    és bocsi a komolytalan válaszért. :D

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom. A szerelem olyan, mint az álom: amikor felébredsz, már csak az érzésre emlékszel, a hogyanokra és miértekre nem. :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem tudom milyen szerelmesnek lenni, de amikor a kedvesem arcát a két tenyerembe fogom, akkor nekem megáll a világ :)

    VálaszTörlés