2015. december 13., vasárnap

368. Empire

Az előző bejegyzésemben már említettem ezt a sorozatot. A fekete Dallasként is emlegetett sorozat ez év januárjában indult el hódító útjára. Hétről hétre tudta növelni nézettségét, egyre több embert ültetett le a képernyő elé.

Ez a családi hatalomjáték nem az olajról szól, hanem a zenéről. A minden hájjal megkent családfő, aki nem ismer határokat, ha a hatalomról és a pénzről van szó irányítja zenei cégét. Az egyik fia segédkezik ebben neki, a másik két fia próbálja meglovagolni a hátszelet a zeneiparban. A volt feleség pedig bosszúra éhes. 


Ez az alap felállás ebben a sorozatban, ami előszeretettel használ fel szappanoperás megoldásokat a helyzetek kiveitelezésére. Igazándiból a sorozatot az emeli ki a többiek közül, hogy a színészi játék -főleg Taraji P. Henson és Terrence Howard - valamint a zenei betétek kimagaslóak. Foglalkozik társadalmi problémákkal és azoknak kezelésével. Egyik ilyen irány vonal, az egyik fiú mássága, elfogadása, felvállalása, ami hatással van a családra és a zenei életre. Tipikus, hogy az anya elfogadó, az apa meg lázad a helyzet ellen.


A nemrég a Pepsi reklámarcává választott Jussie Smollett nagyon jól hozza a karakterét, Jamalt, aki eleinte fél felvállalni másságát, majd amikor megkapja anyjától a kellő támogatást és összeszedi bátorságát, előbújik és a zenei életben is egyre jobban teljesít. Nem csak helyes a srác, de nagyon jó hangja is van. Az ő zenei stílusa és hangja jobban tetszik, mint a testvéréjé, lehet hogy ebben közrejátszik az is, hogy jobban szeretem azt a stílust, amit ő képvisel. A rap annyira nem jön be.



Jussie Smollett nem csak az sorozatban, hanem az életben is meleg. A sorozat már futott a képernyőn, amikor egy interjúban felvállalta saját magát. Ez mindig egy nehéz döntés, egy bátor tett és sosem lehet tudni, hogy hogyan fognak rá reagálni. Úgy gondolom, hogy egyre jobban elfogadóbbak nyugaton és egyre jobban veszik elő ezeket a témákat filmekben és sorozatokban, hogy példát tudjanak mutatni ebben a hétköznapi embereknek. Remélem egyszer eljutunk oda, hogy ez már nem lesz kiemelkedő téma, hanem teljesen természetes lesz az egész világon.

Végezetül álljon itt három kedvenc dalom a sorozatból:

Az elsőről megemlítenék pár szót. Ebben a részletben egy partin a srác egy dal közben vállalja fel másságát a nagy nyilvánosság előtt, ahol a családja is jelen van. A dal közben láthatjuk a közönség reakcióját. Az apáé hátborzongató mikor jeleneteket kapunk a múltból, hogy reagált régen fia különcségére és hogy ez a gyűlölet hogyan ül ki az arcára a jelenben.

Jussie Smollett - You're so beautiful


V Bozman - What is love


Jennifer Hudson - Remember the music


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése