2015. december 4., péntek

364. Egy név, két sors

A név: Will Grayson.

A helyszín: Chicago két kertvárosa.

Két sors: Mindketten középiskolásak. Az egyik Will heteró, okos és a saját alapszabályai szerint él, vagyis tartsd meg a három lépést mindentől és mindenkitől. Barátaival szokott lógni és tetszik neki egy lány, amit nem akar beismerni. A másik Will meleg, depressziós és magányos farkasként éli az életét. Egyetlen barátja egy internetes srác, akibe egyébként titkon szerelmes is.



Összefonódás: egy véletlen folytán a két srác találkozik Chicagoban egy pornó boltban. Innentől az életük összefonódik és minden megváltozik körülöttük.




A könyvet két író hozta létre. Az egyik az a John Green, akinek a Csillagainkban a hiba és a Papírvárosok című könyveket (és ez által a filmeket) köszönhetjük, míg a másik író David Levithan, akitől a Nap nap után című ifjúsági könyvet ismerheti a nagyközönség. John Green írja a heteró srác szemszögéből a történetet E/1 személyben és ugyan ezt teszi a másik író a másik Will szemszögéből. Érezhető és felismerhető a két stílus a két fiú között. Nagyon tetszett az az ábrázolási mód, ahogy a depressziós Will gondolatai a papíron megjelennek. Annyira önbizalom hiányos, annyira senkinek érzi magát, hogy csak kis betűkkel ír.

A történet nagyon jó volt, megfogott. Mikor olvastam véleményeket a könyvről mindenki áradozott az egyik mellékszereplőről Mini Cooper-ről. Mini nagydarab, meleg, hatalmas szíve van, harsány, mindenkinél mindent jobban tud és musical imádó. Tényleg hatalmas fazon, aki hozza a poénokat és gördíti előre a két főszereplő életét a sajátjával együtt, de nekem még is a két srác volt a kedvencem. Mindegyiknél fel tudtam fedezni valamit, amiben magamra ismertem, életem azon szakaszából, amiben ők voltak a könyvben.

Annyira megtetszett ez a könyv, hogy úgy döntöttem, hogy a két írótól elfogok olvasni más könyveket is. Majd azokról is olvashattok véleményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése