2015. február 3., kedd

348. Filmek melegen ajánlva 8.

Az előző részek tartalmából: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész.

Hazakísérlek (Hoje Eu Quero Voltar Sozinho)



"Leonardo egy vak tinédzser, aki a fogyatékossága ellenére megpróbál magának minél függetlenebb életet kiharcolni a túlontúl aggodalmas édesanyjával szemben. Elhatározza, hogy a cserediák program keretében külföldre megy. Eközben Gabriel személyében új diák érkezik az osztályba. Miközben Leonardo egy projekt keretében együtt dolgozik Gabriellel, olyan érzések támadnak benne, melyek megkérdőjelezik korábbi tervét."

Forrás: port.hu

Vélemény: 2010-ben készült egy 17 perces rövidfilm. Erről írtam is anno. Annyira sikeres lett, hogy 2014-ben egy egész estés filmet forgattak belőle. Kicsit kibővítve a történetet. Szerencsére ugyan azok a szereplők és durva, de nem igazán lehet rajtuk észrevenni, hogy el telt közben 4 év. nagyon jó kis történet, a szereplők teljesen szerethetőek. Annyira cukik a srácok együtt, hogy az ember végig azon drukkol, hogy végre csókolják meg egymást, hiszen látszik, hogy mennyire tetszenek egymásnak, csak egyik sem mer igazán ilyen irányban megnyílni a másik előtt. Anno a rövid film is nyert több díjat, ezzel a fim is büszkélkedhet. Nem csak meleg film fesztiválokon teljesített jól, de például Berlini film fesztiválon is díjhoz tudott jutni. Aki szeretné február folyamán megnézheti a Cinemax műsorán, de ha nincs olyan neki, akkor sem kell kétségbeesni. A Meleg Film Felirat jóvoltából letölthető, igaz feliratosan. Szívesen néztem volna még a srácok történetét, remélem lesz még folytatás. :)

Bridegroom



"A film Shane Bitney Crone és Tom Bridegroom érzelmi utazását mutatja be, két fiatal férfiét, akinek a kapcsolata tragikus véget ért. Próbáltak összeházasodni, de ezt az akkoriban hatályos törvények nem engedték meg. 

2011-ben Bridegroom meghalt, mert leesett egy háztetőről, miközben a barátját fotózta éppen. A történetet Shane meséli el, hogy mi történt Tom halála után – Shane-t teljes mértékben kizárták a családtagok – a film nagyon megrendítő, és bemutatja, milyen problémás az emberi jogok és az azonos neműek közötti házasság kérdése."


Vélemény: Ez egy dokumentum film két srác szerelméről, tragikus végkifejlettel. Igaz történet alapján. Bemutatja mindkét srác életét a kezdetektől, egészen a találkozásukig, majd a kapcsolatukat, végül a tragédiát és az azt követő eseményeket. Szívszorító történet, mely bemutatja, hogy egy kisvárosban, hogyan tudnak az emberek reagálni a másságra, hogy egyes szülők mennyire elutasítóak és kegyetlenek tudnak lenni. Megcsodálhatjuk két fiatal ember gyönyörű szerelmét és átérezhetjük az egyikük elvesztését. Úgy érzem, hogy ezt mindenkinek látnia kell, akinek előítéletei vannak, hogy lássák, hogy ezek az emberek is ugyan olyanok mint mindenki más. Nekik is vannak szüleik, osztálytársaik, örömeik, fájdalmaik, ugyan úgy esznek, isznak, dolgoznak, nyaralnak, mint mindenki más ezen a világon. Vannak pillanatok, amikor az ember velük örül és van, amikor a szereplőkkel együtt könnyezik. Shane Britney Crone azóta a meleg jogok és az LMBTQ fő szószólója és emblematikus arca. Remélem újra rátalál a boldogság...

Van egy dal ami a dokumentumfilmben szerepel, amit Adam Lambert énekel. Látta a It Could Happen To You youtube videójukat, ezután találkozott Shane-nel is személyesen. Szerintem, gyönyörű ez a dal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése