2011. szeptember 6., kedd

32. Férfiak, akik meghatározzák mindennapjainkat


Az ember mindennapjaihoz hozzátartozik a számítógép és az internet. Hozzájuthat otthon vagy akár a munkahelyén, internetkávézókban. Netet már a telefonján is használhat a kedves felhasználó.

Egy rendszeres felhasználó életét meghatározza a facebook, a twitter, a tumblr, skype, msn és a youtube. Kicsit utána néztem és érdekes módon ezeket az alkalmazásokat mind férfiaknak köszönhetjük, akik a feltalálásuknak köszönhetően, ma már milliomosok. Nézzük mik is ezek az alkalmazások és kiknek köszönhetjük ezeket.

A Facebook egy ismeretségi hálózat. Valszeg senkinek sem kell bemutatni a feltalálóját, Mark Zuckenbergert, főleg, hogy film is készült az életéről. A legfiatalabb milliárdosként tartják számon.


A Twitter egy ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 140 karakter hosszúságban). Feltalálója Noah Glass és Jack Dorsay.

     


A tumblr egy mikroblogok írására alkalmas felület, melyeken szövegeket, fényképeket, videókat, linkeket, idézeteket és hangfelvételeket lehet megosztani egy rövid blogon keresztül. Feltalálója David Karp és Marc Arment.




A skype egy peer-to-peer IP telefon (VoIP) hálózat. Feltalálója Niklas Zennström és Janus Friis.


Az msn egy azonnali üzenetküldő alkalmazás, melyet a Microsoft fejleszt Windows és Mac OS operációs rendszerekre. Akinek köszönhetjük az Nathan Myhrvold.


A YouTube egy olyan weblap, ahol a felhasználók videoklipeket tölthetnek fel és nézhetnek meg. Chad Hurley, Steve Chen és Jawed Karim.

               


Végig nézve ezeket a pasikat, azt hiszem  David Karp az, akit nem rugdosnék ki az ágyamból :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése