2014. augusztus 23., szombat

304. Jeges vízzel a beteg gyerekekért

"Az internet hagyományosan jó terepe azoknak a félőrülteknek, akik jó szórakozásnak tartják, hogy csinálnak valami extra hülyeséget, amit videóra vesznek, feltöltenek a netre, és élvezik, hogy akadnak olyan félőrültek, akik nem csak röhögnek rajtuk, de követik is a példájukat.

Most itt a legújabb variáció a témára, a jegesvödör-kihívás, ami két dologban különbözik az eddigiektől. Egy: van értelme, hiszen a jeges víz nyakba zúdítása mellett arról is szól, hogy 100 dollárt adományozzon az ember a beteg gyerekeknek - pontosabban az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) nevű betegséggel foglalkozó jótékonysági szervezeteknek. A másik, hogy híres emberek is beszálltak a játékba, politikusok, tévés showmanek, zenészek, cégvezérek zúdítják boldogan a nyakukba a hideg zuhanyt, és biztatnak erre másokat is. Néha egészen direktben, hiszen a dolog lényege a kihívás: a hideg víztől dideregve az ember megnevezhet három kihívottat, akiknek követniük kell. Vagy hát illik, ha meg akarják úszni az internet népének megvetését.

Az egész mozgalmat még június végén kezdte el egy amerikai motorversenyző, Jeremy McGrath, aztán felkapta a YouTube (a videómegosztó 126 ezer találatot ad az "ice bucket challenge" keresésre!), és végül a késő esti beszélgetős tévéshow-kba is beköltözött Amerikában." 

Forrás: index.hu

Eddig olyanok vettek ebben részt, mint Mark Zuckerberg a Facebook atya, Bill Gates a Microsoft alapítója, Barack Obama az Egyesült Államok elnöke vagy Tom Hanks, oscar-díjas színész. Nagyszerű dolog, hogy egy ilyen komoly ügyért bevállalnak ilyesmit híres emberek és, hogy adományoznak is. Eddig kicsivel több, mint 40 millió dollár gyűlt össze.

Nekem személyes kedvencem Ansel Elgort a Csillagainkban a hiba című film egyik főszereplője. Nagyon cuki a srác :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése