2014. május 4., vasárnap

290. Eperszezon

Az eperszezon áprilistól júliusig tart, de az igazán finom, zamatos eprek május közepétől gurulnak be a zöldségesek standjára. 

Az epernek alacsony a kalóriatartalma. Az eper egészségmegőrző szerepe: kutatások bizonyították, hogy, azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak epret, erősebb az immunrendszerük, ellenállóbb a szervezetük. Magas rost-, és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, így a diétás étrendbe is jól illeszkedik, az apró magvai segítik és gyorsítják az emésztést.  Antioxidáns-tartalmának köszönhetően védi a sejtek szerkezetét, megelőzi azok oxidációját. A szervezet számára védelmet nyújt a káros hatásokkal szemben, likopin tartalma megköti a káros szabadgyököket, fenol tartalma révén különösen a szívünk, érrendszerünk működését segíti. C-vitamin és mangánforrásként pedig mindenki számára előnyös a fogyasztása.

Az eper szépít: a szépségipar is felfedezte az eper jótékony hatásait, mivel hatóanyagai kisimítják a ráncokat, táplálják és megújítják a bőrt, így számos kozmetikum alkotóeleme is az eper.

Forrás: KamaszPanasz


A Micsoda nő című film óta tudjuk, hogy pezsgő íváshoz jó az eper, mert kihozza a pezsgő zamatát. Ehetjük csak magában, csokiba mártva, tejszínhabbal, kristálycukorral vagy tejszínhabbal. Felhasználják süteményekben, fagylaltnál, borban, pálinkában. Fesztiválja is van Mexikóban.




Az eper, mint szexuális ajzószer.

A csábítás és a kényeztetés gyümölcse. A cink mennyisége befolyásolja a tesztoszteron jelenlétét a testben, ami fontos a szerepet játszik a spermium termelésében, az epernek magas a cink tartalma.

Forrás: Életmód









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése