2013. március 16., szombat

174. Nem mindegy mit írnak alá

Drága Országgyűlésünk kormánypárti többsége megszavazta az alkotmányunk negyedik módosítását. Ennek köszönhetően büntethetőek lesznek a hajléktalanok, ha az utcán laknak. Persze arról nincs szó, hogy hogyan lesz megoldva, hogy akkor szerencsétlenek hova menjenek. Ezenkívül a főiskolások röghöz köthetőek, a kormány eldönti, hogy mi minősülhet egyháznak. Végül pedig meghatározták, hogy csak az minősül családnak, akik házasságban élnek, valamint a szülő-gyermek kapcsolat. Természetesen házasság férfi és nő között jöhet létre. Innentől kezdve a családjoggal kapcsolatos dolgoktól megfosztják azokat a hetero párokat, akik élettársi kapcsolatban vannak és megfosszák az LMBT tagjait is. Ez azért eléggé diszkrimináció és konzervatív hozzáállás. Eközben pedig a város tele van EU plakátokkal, hogy mindenkinek egyenlő bánásmódban kell részesülnie. Kicsit ellent mondanak egymásnak ezek a dolgok. És ezt fogja aláírni Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Eközben Angliában, II. Erzsébet királynő egy olyan oklevelet fog aláírni, amit a Nemzetközösség tagjai határoztak meg. Az okirat magában foglalja a demokrácia, a jogállamiság, a nemzetközi biztonság és a véleménynyilvánítás szabadságát mindenkinek etnikumra, nemre, vagy éppen szexuális orientációra való tekintet nélkül. 


Innen is látszik, hogy tényleg le vagyunk maradva és van hova fejlődnünk. De amíg a kormányzásunkban ennyire szűk látó körűek, addig itt nem fog változni semmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése