2012. szeptember 30., vasárnap

104. Like Crazy

Egy angol diáklány beleszeret egy amerikai srácba, mialatt egyetemre járnak Los Angelesben. A suli végeztével a lány vízuma lejár, el kéne hagynia az országot, de ő úgy dönt, hogy nyárra még marad. 

Mikor legközelebb jön a lány meglátogatni a fiút, nem engedik be az országba. Ezért a fiú megy idővel meglátogatni a lányt.

Szerelmesek, akik úgy érzik letudják győzni a köztük lévő távolságot, dacolva a külön töltött időkkel. Időnként pár napig tudnak csak együtt lenni. Megpróbálnak eltávolodni egymástól, tovább lépni, de nem sikerül. Úgy döntenek, hogy összeházasodnak Angliában és után Amerikában fognak élni. 

De a bürokrácia közbe szól. Mivel a lány anno megsértette a vízum törvényeket, így várniuk kell az újabb egymásra találásra.

Közben mindketten a saját helyükön kezdik megteremteni magukat, karrierjüket, így a külön élés feszültséget okoz kettőjük között. Végül mindketten tovább lépnek, de nem tudják elfelejteni egymást.

Egy nap a lány jó hírt kap, újra kapott vízumot. Összepakol és elutazik a sráchoz. Sok idő telt el. A két szerelmes újra találkozik. Most már végérvényesen együtt lehetnek.

Egy kis költségvetésű szerelmes filmről szól, aminek különlegessége a fényképezés és az improvizációs párbeszédek, jelenetek.



Anton Yelchin és Felicity Jones, két fiatal tehetség nagyszerűen játszik. Tényleg izzik köztük a levegő, átérezzük a szerelemüket, a boldogságukat, a keserűségüket, a fájdalmukat.




A film több díjat is megnyert, köztük a Sundance filmfesztivál drámai fődíját és az ifjú hölgy, haza vihette a legjobb drámai színésznőnek járó díjat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése