2012. április 12., csütörtök

71. Meleg kérdés egy keresztény országban


Az elmúlt napokban mindenhol olvasni és hallani a meleg felvonulással kapcsolatos híreket. A meleg jogi szervezetek ismét bejelentették, hogy szeretnének felvonulni, a hatóság erre beintett. Újságírók értekeznek erről, nyugati szervezetek szólítják föl a hatalmat, hogy engedélyezzék, blogerek mondjuk el erről véleményüket, politikusok nyilatkoznak az ügyben.

Először is a meleg felvonulásról. Mindenkinek joga van felvonulni. Ez tény. De nem mindegy, hogy ezt hogyan teszik. Felvonulhat az ellenzék, csak ne szedje fel a betont a Blahán. A melegek is felvonulhatnak, de szerintem el kellene hagyni a rívalkodást. Nem kell kirívóan nőnek öltözve vonaglani egy dübörgő zenére, meg lehet ezt tenni normálisan is. Lehet elfogadottabb lenne ez az egész, ha mindenki normálisan felöltözne, lehet női ruhában is, vinné a kis szivárvány zászlóját vagy kokárdaként a kabátjára tűzne egy ilyen szalagot és szépen felvonulna. Nem biztos, hogy jobb lenne a helyzet, de legalább nem lenne annyira "botrányos".

Erre a felvetésre jönnek azzal a felvonulók, hogy ők ezek és őket így kell elfogadni. Ezzel nem értek egyet. A mellrákért való tüntetésen sem mennek félmeztelen nők, akik mutogatják a levágott mellük helyét, pedig ők is ilyenek, így élik mindennapjukat. Vagy a hospice alapítvány felvonulásánál sincs az, hogy az önkéntes ápolók maguk előtt tolják a haldoklót egy ágyban vagy egy tolókocsiban, pedig az ő tevékenységük erről szól, ők is így élnek.

Jönnek azzal a megállapítással, hogy azért kell így felvonulni, mert bele kell verni a köztudatba, hogy igen is léteznek melegek a hétköznapokban. Szerintem az emberek ezt tudják, egyszerűen nem vesznek erről tudomást. Ez olyan lenne, mintha a rabszolgák felvonultak volna, hogy felhívják magukra a figyelmet, hogy ők léteznek. Mindeni tudta, hogy vannak, de nem vették őket ember számba. Szerintem nem így kellene ennek működni.

A politika egyszerűen botrányos a megnyilatkozásával. a jobbik törvény módosításos javaslatai egyszerűen abszurdak. Börtön járna, a melegség népszerűsítéséért vagy pénzbírság, ha kézen fogod a párod vagy megcsókolod. Ez már tényleg kicsit olyan, mintha a II. világháborúban lennénk és aki nem tiszta faj, annak max annyi joga van, hogy egy kamrában belélegezheti a gázt. Hová fog fajulni ez az egész?
Hirdetik, hogy Magyarország értelmiségi ország. Mi lesz ezután? A jogokat a végzettséghez fogják kötni? Például, csak középfokúval lehet majd házasodni és felsőfokúval már szaporodhatunk is?

És végezetül kedves miniszterelnökünk nyilatkozata. Magyarország keresztény ország, ezért nő és férfi között lehet házasság, a melegek meg örüljenek, hogy lehetnek és élettársi kapcsolatban élhetnek. Ha már a kereszténységre hivatkozik, akkor ne felejtsük már el, hogy Jézus hirdette, hogy minden embert fogadjunk el olyannak, amilyen és szeressük felebarátunkat. Ne tegyünk különbségeket, senki nem jobb a másiknál. Ő nem köpte le a nép által megkövezett prostituáltat, hanem megvédte és maga mellé vette, nem rúgott bele a földön fekvő leprásba, mint ahogy azt sokan tették, hanem mellé térdelt és meggyógyította.
Ne hivatkozzunk olyanra, ami nem fedi teljesen a valóságot. Ez olyan, hogy kiragadnak egy szövegből egy részletet és azt teszik magukévá, amik nekik jó száj ízt ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése