2016. március 1., kedd

383. A konyha felfedezése 2.

Mivel a fasírtos recept elég nagy érdeklődést kapott, gondoltam, akkor folytatom azon receptek megosztását, amit az utóbbi időben kipróbáltam. Szerencsére egyik sem egy bonyolult recept, egyedülálló legények és párkapcsolatban lévő férfiak is tudják kamatoztatni ezekkel konyhai tudásukat.

Most egy édesség receptjét fogom veletek megosztani. Egyik barátnőm szokta nekem csinálni és a múltkor elkértem tőle a receptet, hogy kipróbáljam. Nem kell hozzá túl sok hozzávaló, gyorsan elkészíthető, nagyon finom és a citromos íznek köszönhetően nyáron igazán frissítő. Persze bármelyik évszakban elkészíthető és élvezhető.

Babapiskótás citromos édesség hozzávalói:

  • 2 db nagy joghurt (lehet sima vagy görög is)
  • 2 db citrom
  • 4 db evőkanál porcukor
  • babapiskóta (kb 20 db, attól függ mennyi fér a dobozba)
A joghurtot töltsük egy tálba. A citromnak a levét nyomjuk/facsarjuk bele, majd a citrom héját (a sárga részét) reszeljük a tálba. Adjuk hozzá a porcukrot. Jól keverjük össze. Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, hogy lehetne még kicsit édesebb, akkor adjunk még hozzá cukrot. Itt mindenki dönthet a saját szája ízlése szerint. Érdemes folyamatosan kóstolni az adagolásnál.

Érdemes egy kocka vagy téglalap alakú dobozt vagy edényt használni a tároláshoz. Ezekbe helyezzük bele rétegezve (egymás mellé, majd egymásra pakolva) a babapiskótákat. Ha ezzel megvagyunk, akkor az elkészített citromos öntetet öntsük rá. Próbáljuk úgy, hogy jusson minden hova és, hogy teljesen ellepje a piskótákat. Ha ezzel meg vagyunk, akkor zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe. Az a jó, ha fogyasztás előtt legalább 6-8 órát tud állni a hűtőben. 

Jó étvágyat hozzá! :)



1 megjegyzés:

  1. Jól hangzik - én viszont, ha már citromos, tennék bele túrót. Az állaga is javulna szvsz.

    VálaszTörlés